NASA dhe Lockheed Martin ndërtojnë helikopter të heshtur supersonik

577

NASA dëshiron të përshpejtojë aviacionit dhe ka shpallur një projekt kërkimor multi-vjeçare , në të cilën do të zhvillohet një avion supersonik i heshtur.

Kjo u njoftua gjatë një konference shtypi të martën në mbrëmje. Prandaj, ata kanë zhvilluar tashmë testet e para, të cilat tani duhet të testohen në bashkëpunim edhe me kompanitë private.

Agjencia Hapësinore e SHBA ka dhënë kontratën prej 247.5 milionë dollarë për Lockheed Martin . Kompania amerikane tani do të ndërtojë avionin dhe do të japë një prototip të përshtatshëm deri në fund të vitit 2021. Kjo pastaj do të testohet në disa faza, madje edhe mbi zonën e banuar. Për shembull, disa qytete amerikane duhet të fluturojnë për të treguar se zhurma mund të mbahet e ulët.

Forma është sekreti
I ashtuquajturi ” demonstrues i fluturimit të ulët ” ka për qëllim të provojë se avionët supersonikë janë të mundshëm edhe pa zë. Aeroplani i testimit është relativisht i vogël: me një gjatësi prej 29 metrash dhe një hapësirë ​​krahësh prej nëntë metra, është më e krahasueshme me një avion të vogël sesa me një avion pasagjerësh komercial. Tani për tani, vetëm një pilot i vetëm do të ulet në të, nuk ofrohet hapësirë ​​për udhëtarët.

Plotësisht e mbushur, pesha e avionit duhet të jetë vetëm nën 14.650 kilogramë. Ai është mundësuar nga General Electric F414 , një motor turbo që përdoret në avion luftarak F / A-18E / F. Shpejtësia maksimale e avionit të testimit duhet të jetë Mach 1.4, në një lartësi prej afro 16.000 metra. /Lajmi.net/