Ndalohet ndërtimi i minares 32 metra në Xhaminë Ali Pasha në Ohër

454

Drejtoria për mbrojtje të trashëgimi kulturore e ka ndaluar ndërtimin e minares 32 metra e xhamisë Ali Pasha në Ohër.

Inspektorati për mbikëqyrje i cili të premten ka dal në teren të njëjtët kanë vërtetuar një sërë parregullsish nga miratimi konservator me çka është gjobitur investitori.

Për këto parregullsi me vite kanë reaguar aktivistët e “Sovest” të cilët për sot mbas dite kanë paralajmëruar protestë, të cilin më pas e shtynë sepse kishin lënë takim paraprak me kryeministrin Zaev.

Në ndërkohë ministri për transport dhe lidhje, Goran Sugarevski ka përkrahur institucionet që të veprojnë në përputhje me ligjin dhe në përputhje me kompetencat.

Beteja për vërtetuar se ndërtimi i minares së xhamisë në Ohër është i paligjshëm “Sovest” po lufton tashmë tre vjet, si do të zhvillohen punimet në të ardhmen do të vendoset pas takimit të përbashkët me kryeministrin Zoran Zaev./AlsatM/