Nënkalimi unik në Holandë – makinat kalojnë poshtë ujit, ndërsa anijet sipër

0
259

“Veluwemeer” është një prej nënkalimeve më të jashtëzakonshme të Holandës dhe ndër më të veçantët në botë.

Ky ujëmbajtës është i famshëm, sepse është një urë mbrapsht, ku makinat udhëtojnë poshtë ujit ndërsa anijet sipër.

Ura e hapur në vitin 2020 është e thellë 3 metra dhe kjo u lejon varkave që të kalojnë lehtësisht dhe mjeteve që të kalojnë nën të.

Gjatësia është 25 metra dhe gjerësia 19 metra. Ky projekt unik gjendet në qytetin e Harderwijk.

indeksonline