Një anije me 163 persona godet murin në Korenë e Jugut!

Rojet bregdetare të Koresë së Jugut ka bërë të ditur se nëj traget me 163 persona ka goditur në mur në ujërat përgjatë bregut jugperëndimor të këtij vendi.

Fillimisht u tha se në trajekt ishin 187 persona së bashku me 5 personat e ekuipazhit, por më vonë u vërtetua se ishin 158  persona së bashku me ekuipazhin.

...

Një nga rojet bregdetare të paidentifikuar tha se shpëtimi i personave nga trageti është kryer me sukses sepse anija nuk ishte zhytur dhe as nuk e kishte humbur bilancin.
Sipas fjalëve të tij, 4 anije nga grupet e shpëtimit janë nisur nga bregdeti e deri te vendi i ngjarjes. Ngjarja ka ndodhu afër vendi ku ne vitin 2014 kanë humbur jetën mbi 300 persona.

The sunken ferry Sewol sits on a semi-submersible transport vessel arrived at a port in Mokpo, South Korea