Njihuni me një atraksion të vërtetë: Ky është burgu më i vogël në botë. Është ende funksional! (foto)

0
257

I vendosur në ishullin Sark në Guernsey, një ishull shumë i vogël midis Anglisë dhe Francës, burgu Sark është burgu më i vogël në botë.

Ky burg i pazakontë është prej guri, dhe në ditët e sotme ai përfaqëson një tërheqje turistike për shumë njerëz.

Një nga faktet interesante është se ky ‘burg’ është ende në përdorim. Autoritetet lokale e përdorin atë për të mbajtur maksimum dy të burgosur.