Njihuni me zogun që dehet dhe ngacmon njerëzit

0
131

E dinit që njerëzit nuk janë të vetmit që dehen? Duket e pabesueshme, por ka edhe zogj që bëhen tap, sigurisht jo në alkool, por në nektar.

Ata janë zogjtë e llojit Lorikeets, të cilët bëjnë kërdinë pas ‘të dehurit’ në nektar.

Lorikeets kur dehen janë një tmerr i vërtetë për njerëzit.

Shumë banorë në Australi ku ky zog është popullor ankohen nga ky fenomen i çuditshëm.