Norvegji, tunel nënujor për makina (Video)

910

Norvegjia është ndoshta një nga vendet me pamje më të mrekullueshme natyrore, me akuj, fjorde apo male të mrekullueshme.

Por, terreni i thyer nuk e bën shumë të lehtë transportin.

Në bregun perëndimor jetojnë 1/3-a e 5,3 milionë banorëve të shtetit dhe një udhëtim prej 1100 kilometrash nga Kristiansand për në Trondheim iu merr atyre 21 orë dhe 7 kalime me traget. Qeveria norvegjeze po mendon të përgjysmojë këtë kohë, me një projekt të pabesuseshmë i cili do të kushtojë 40 miliardë dollarë.