Ofendoi policin, dënohet me 1,100 CHF

0
266
(KEYSTONE/Christian Beutler)

Në shtator të viti 2019, burri dhe polici 31-vjeçar kantonal u futën në një debat të ashpër në stacionin e policisë në Stäfa, një komunë në Gentle me pamje nga Liqeni i Cyrihut.

Pse burri ishte kaq i zemëruar nuk është e qartë nga urdhri penal, i botuar së fundmi kundër tij. Polici paraqiti një ankesë, përcjell albinfo.ch.

Prokurori publik vendas ra dakord me policin dhe përfundoi se fyerja ishte shqiptuar “me vetëdije dhe me qëllim” dhe se “kishte shkelur nderin e policit”.

Prokurori publik i dha burrit një gjobë me kusht prej CHF 700 për fyerje ndaj një personi tjetër. Ai do të duhet të paguajë këtë vetëm nëse ai ka një shpërthim tjetër në dy vjetët e ardhshme.

Sidoqoftë, ishte ende një zgjedhje e shtrenjtë për rastin në fjalë: burrit iu dha urdhër të paguante CHF 300 mbi kostot ligjore të CHF 800.

Rastet e raportuara

“Por të fyerit është pjesë e jetës së përditshme në ditët e sotme”, thotë Johanna Bundi Ryser, presidente e Shoqatës së Oficerëve të Policisë Zvicerane.

Ajo thotë se shumë oficerë nuk raportojnë sulme të tilla verbale, duke besuar se ato janë pjesë e punës dhe nuk janë të drejtuar kundër tyre personalisht, por përkundrazi kundër shtetit – të cilin policia përfaqëson për shumë qytetarë.