Pagat në Zvicër: Taksisti, kuzhinieri, kopshtari, ministri e diplomati

0
1061

Paga më e vogël është e taksistit me vetëm 3150 franga, derisa ajo më e larta është diplomat mbi 13 mijë franga.

Pagat në Zvicër rriten vazhdimisht, derisa statistikat tregojnë edhe për dallimin ndërmjet këtij viti, dhe atij të kaluar përcjell albinfo.ch.

Lista e pagave tregon pagën e farmacistit, automekanikut, inxhinierit të ndërtimit, mjekut kryesor, asistentit dentar, luleshitësit, kopshtarit, mamisë, e deri tek diplomati.

Sipas statistikave, në vitin 2019, ka ngritje të lehtë në paga në disa profesione, përcjell tutje albinfo.ch.

Pagat mujore paguhen 13 herë në vit, të cilat janë paga bruto. Paga më e vogël është e taksistit me vetëm 3150 franga, derisa ajo më e larta është diplomat mbi 13 mijë franga, shkruan albinfo.ch.

Shumica e pagave janë llogaritur në fillim të karrierës apo më mirë të themi në vitin e parë të punës.

Profesioni 2019 2018

Taksist 3150 3150

Floktar 3800 3800

Kasap 4050 4050

Luleshitës 4050 4050

Kuzhinier 4195 4120

Automekanik 4450 4450

Shofer kamioni 4585 4535

Kopshtar 4700 4700

Farmacist 6900 6900

Mësuesit e sh. Fill.7016 6961

Asistent Mjek 7548 7473

Ministër 9084 9084

Diplomat 13663 13555