Peshon 13 gram, historia e zogut që përshkoi 10 mijë kilometra

0
282

Zogu Parmense peshon vetëm 13 gram, por ka arritur të përshkoi një distancë të gjatë kilometrike, plot 10 mijë të tilla.

Rrugëtimi i tij është bërë i njohur nga shoqata Amici di Chiesuole,e  cila ka filluar në prill të 2019. Këta zogj janë të veçantë për shkak të rezidencës që ata kanë në fluturim, pavarësisht vështirësive.

“Ne do e rikthejmë sërish zogun Parmense në Itali. Në verën e vitit 2020, nëse gjithçka shkon mirë, ai do të ketë riprodhuar dhe më pas do të rifillojë udhëtimin e tij në jug, ku tani po kalon dimrin “.