Pinguini i vogël i kundërvihet një foke të madhe (Video)

Pinguinët gjithmonë i shohim si kafshë të bukura dhe të buta që jetojnë në për pjesë të akullnajave në për pjesë të ftohta të botës.

Mirëpo edhe ato si shumë kafshë të tjera në zinxhirin ushqimor i takojnë grupit të kafshëve që janë një pre e mirë për një kafshë tjetër, në këtë rast për fokat. Pinguinët jetojnë në grup të madh pinguinësh ku shpesh herë sulmohen nga fokat që po ashtu edhe ato jetojnë në vende të ftohta të akullnajave.

Në videon e mëposhtme paraqitet një pinguin teksa ndjekët nga një fokë nën ujë dhe nën copa të mëdha të akujve.

Në një rast kur foka afrohet shumë pinguinit të vogël, pinguini mënjanohet në një copë akulli dhe ndalet dhe bënë veprim sikur pret fokën për t’iu kundërvënë. Foka i tenton ta kap pinguinin mirëpo kur sheh se po ta kafshojë pinguini do të i’a kthej me sulm, foka largohet. Ky veprim i guximshëm i’a shpëton jetën pinguinit.