Pozicioni i famshëm në shah: Kurthi Legal

Pozicioni i mëposhtëm njihet si pozicioni Kurthi Legal për nderë të lojtarit francez François Antoine de Legall de Kermeur (1702–1792).

Pas lëvizjes së gjashtë janë edhe dy lëvizje dhe lojtari me të bardha fiton lojën.

[pgn_compat] [Event “”] [Site “?”] [Round “?”] [White “?”] [Black “?”] [Result “*”] [ECO “C50”] [PlyCount “15”]

1. e4 e5 2. Nf3 d6 3. Bc4 (3. Nc3 Nc6 4. Bc4 Bg4 5. Nxe5 Nxe5 $19) 3… Nc6 4.
Nc3 Bg4 5. h3 Bh5 6. Nxe5 Bxd1 7. Bxf7+ Ke7 8. Nd5# *

[/pgn_compat]