Propozimi në Zvicër: 50 orë punë në javë

643

Shoqata e Tregtisë Zvicerane (SGV) dhe disa politikanë me ndikim të Partisë Popullore Zvicerane (SVP) dhe Partisë Liberale (FDP) kanë propozuar 50 orë në javë pune për të gjithë punëtorët në Zvicër.

Në mënyrë të veçantë, bëhet fjalë për orët e punës më fleksibël, pushimet dhe periudhat e pushimit.

SGV bën thirrje për një reduktim të “rregullave të panevojshme në lidhje me punën dhe periudhat e pushimit”, shkruajnë mediat zvicerane, përcjellë Klan Kosova.

Sot, Zvicra ka një kohë maksimale javore pune prej 45 orësh. Kjo vlen për punonjësit e zyrave, kompanitë industriale dhe punonjësit e tregtisë me pakicë.

Është java e gjatë e punës në Evropë. Tani SGV dëshiron të rrisë kohën maksimale të punës në vend deri në 50 orë – për të gjithë punëtorët, përcjell albinfo.ch.

Konfederata Sindikale e Sindikatave (SGB) kritikon kërkesat e SGV, FDP dhe SVP.

Sot, ata që punojnë më gjatë se 45 orë ligjore, marrin nga punëdhënësi në çdo rast një shtesë ose periudhë kompensimi.