Qeveria nuk do t’i ekzekutojë pagat e shtatorit për grevistët

0
70

Qeveria e Kosovës nuk do t’i ekzekutojë pagat për grevistët.

Kështu tha zëdhënësi i Qeverisë Përparim Kryeziu.

Kryeziu tha se pagat në sektorin publik janë ekzekutuar për zyrtarët që kanë dalë në punë dhe kanë kryer detyrat dhe përgjegjësitë e tyre.

“Për muajin shtator, pagesat në sektorin publik janë ekzekutuar për zyrtarët të cilët kanë dalë në punë dhe kanë kryer detyrat dhe përgjegjësitë e tyre. Paga mujore është kompensim për punë. Në raste të grevave, kjo çështje përcaktohet në ligjin për Greva”, tha Kryeziu, raporton klankosova.