Radovan Karaxhiq dënohet me burg të përjetshëm nga Haga

0
672

Presidenti i Republika Srpska në kohën e luftës, Radovan Karaxhiq u dënua me burgim të përjetshëm në Hagë sot.

Krimet që ai kreu ishin “proporcione të papara dhe brutalitet”. Karaxhiç është fajtor për gjenocid, krime kundër njerëzimit dhe shkelje të ligjeve dhe zakoneve të luftës – thuhet në vendimin përfundimtar të Karaxhiçit.

Karaxhiq u dënua me 40 vjet burg tre vjet më parë, dhe dënimi tani është rritur në dënim të përjetshëm.

Dhoma e Apelit e Mekanizmit për Gjykatat Penale hodhi poshtë kërkesën e Karaxhiqit për kohëzgjatjen e dënimit.

Dhoma gjykon se dënimi 40-vjeçar për të është “i papërshtatshëm” dhe se krimet janë tepër të mëdha për një dënim 40-vjeçar – u tha para vendimit të Karaxhiqit për krimet e kryera në Bosnjë dhe Hercegovinë dhe gjenocidin në Srebrenicë./fokusi.info/