Rama jep datën se kur do të hapen plazhet për të gjithë

Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama nëpërmjet një video live në Facebook është shprehur se nga data 10 qershor plazhet do të jenë të hapura për të gjithë.

Rama: Greqia ka vendosur ti hapi plazhet në korrik, të tjerë nuk kanë vendosur ende, ndërsa ne do ti hapim nga 1 qershori vetëm për hotelet dhe pas 10 qershorit për të gjithë pa përjashtim.

Këtë javë do të ngrihet një autoritet i përkohshëm liçensues i plazheve nga subjektet private, ndërkohë që të gjitha të ardhurat do t’u kalojnë bashkive. Asnjë kontratë nuk do të njihet nëse nuk miratohet nga ky autoritet dhe asnjë bashki nuk mund të japë kontratë të re pa miratimin e autoritetit./TCH