Rama: Për 20 ditë të muajit gusht, një milion turistë kanë hyrë në Shqipëri

0
259

Kryeministri Edi Rama ka publikuar fotografitë e një familjeje austriake, e cila ka “shkelur” sot në vendin tonë.

Rama tregon foton e një vajze të vogël, duke thënë se ajo është turisja e 1 miliontë brenda gushtit në Shqipëri. Kreu i qeverisë thekson se numri i turistëve në vend sa vjen dhe rritet.

Postimi i Edi Ramës:

TURISTI I 1 MILION-të?

Shifra rekord e turistëve në regjistrin e pashaportave të huaja gjatë gushtit, i takoi Luisës, njërës prej dy vajzave të familjes Forster nga Austria, të cilën kur hyri sot në Portin e Sarandës, së bashku me motrën dhe prindërit, e priti një surprizë e këndshme?

Në njëzetë ditët e para të këtij gushtit, kanë hyrë në Shqipëri plot 1 milionë turistë të huaj ose 16.5 % më shumë, se sa i gjithë gushti i kaluar?

Rritja që po shënon turizmi vit pas viti, është një arsye e madhe për të besuar gjithnjë e më shumë tek ky vend dhe e ardhmja e tij, po edhe për të rritur më shumë përpjekjet tona, në çdo aspekt, si qeveri, si bashki e si komunitete, si qytetarë e njerëz që patriotizmin duhet ta masim në radhë të parë me kontributin në pastërtinë e mjedisit, respektimin e rregullave dhe në rrezatimin e traditës shqiptare të mikpritjes? Që Shqipëria ta kthejë turizmin në një burim krenarie kombëtare dhe fuqi gjithnjë e më të madhe zhvillimi ekonomik e social☀️

#smilealbania???