Re interesante mbi Prishtinë (Foto)

0
394

Në dimër, një qiell i mbuluar me re ka avantazhe. Mund të duket e zymtë jashtë, por retë veprojnë si batanije dhe në të vërtetë do të ndihmojnë të ngrohin gjithçka që ndodhet poshtë. Kjo ndodh për shkak se retë parandalojnë nxehtësinë (rrezatimin infra të kuqe) që të shpëtojnë në atmosferë, shkruan Fokusi.info.

Ju mund ta vini re këtë efekt në ditët e dimrit kur erërat janë të qetë. Një ditë mund të jetë e ndritshme dhe me diell pa retë në qiell edhe pse temperaturat mund të jenë me të vërtetë të ftohta. Ditën tjetër, retë mund të rrokulliset dhe edhe pse erërat nuk kanë ndryshuar, temperatura do të rritet.

Gjithashtu, një ditë e mbuluar me re mund të jetë e zymtë, por ndoshta mund të qëndroni jashtë më gjatë, gjë që mund të jetë e bukur.

Sonte në mbrëmje në Prishtinë dukej qielli i mbuluar me re interesante./Fokusi.info/

Shikoni pamjet: