Reagimi i UEFA-s për vdekjen e Fadil Vokrrit

Futbolli në Kosovë dhe në Evropë janë në zi për Presidentin e Federatës së Futbollit të Kosovës (FFK), Fadil Vokrri, i cili ka vdekur papritur në moshën 57 vjeçare.
Fadil Vokrri, i cili kishte një karrierë të suksesshme si një lojtar, ishte një udhëheqës frymëzues në progresin dhe zhvillimin e futbollit në Kosovë, i cili kulmoi në asociimin kombëtar duke u bërë federata anëtare e 55-të e UEFA-s në 2016.
“Ne jemi të tronditur dhe shumë të pikëlluar për të dëgjuar për kalimin e Fadil Vokrrit,” tha presidenti i UEFA Aleksander Čeferin.
“Ai ishte një futbollist i shquar që gëzonte një karrierë më të shquar dhe u bë administrator i futbollit dhe president i federatës shtetërore, i kalibrit më të lartë. Fadili ishte figura kryesore në zhvillimin e futbollit të Kosovës që çoi në Federatën e Futbollit të Kosovës duke u bërë anëtar i UEFA-s në 2016. Në periudhën që prej atëherë, ai kishte udhëhequr integrimin e shoqatës brenda UEFA-s me aftësi dhe përpjekje të madhe”. thuhet në postimin e UEFA-s