Refuzohen mbi 1600 zarfe me vota nga diaspora

376

Organizata joqeveritare GERMIN përmes vëzhguesve të akredituar në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) është duke vëzhguar procesin e verifikimit të pakove me fletëvotime nga jashtë në Qendrën e Numërimit dhe të Rezultateve.

Sipas GERMIN’it, deri mbrëmë janë verifikuar 5778 zarfe, ku prej tyre janë aprovuar 4146, ndërsa janë refuzuar 1632.

Prej tyre 37 votues kanë votuar nga dy herë.

Ndërsa 787 të tjerë nuk kanë ekzistuar në periudhën e aplikimit. E 440 votues nga diaspora sipas këtyre të dhënave ishin refuzuar në këtë periudhë.

Zarfet e refuzuara pritet të rishqyrtohen edhe një herë nga KQZ-a.
Përndryshe nga KQZ’ja kanë konfirmuar dje se gjatë ditëve në vijim do të përfundoj procesi i verifikimit dhe vlerësimit të pakove të ardhura me vota nga diaspora.