Robotët e vegjël tërheqin objekte 2000 herë më të rënda se pesha e tyre

598

Inxhinjerë nga universiteti Stranford kanë krijuar disa modele robotësh të quajtur “Micro Tugs” të aftë për të tërhequr dhe për të shtyrë objekte që janë njëqind herë më të rëndë se vetë pesha e tyre.

Më i forti prej tyre i cili peshon vetëm 12 gram, mund të tërheq objekte 2000 herë më të rënda se pesha e tij. Kjo është ekuivalenca e një njeriu që tërheq një balenë cilëson inxhinjeri David, krijuesi i tyre.

Një tjetër robot i cili peshon vetëm 9 gram mund të ngjitet vertikalisht në mur duke mbajtur një objekt i cili peshon më shumë se 1kg.