Sa kripë i nevojitet një foshnje?

0
396

Ekspertët kategorikisht pretendojnë se foshnjat nuk kanë nevojë të konsumojnë ushqim me kripë derisa të mbushin një vjet.

Në gjashtë muajt e parë, foshnja ka nevojë vetëm për një gram kripë në ditë, duke marrë përmes qumështit. Ky rregull duhet të mbahet deri në ditëlindjen e parë.Fëmijët mbi një vjeç kanë nevojë pak më pak se dy gramë kripë në ditë. Për t’i ndjekur këto rregulla ju duhet të:

  • Kufizoni ushqimet e kripura në menynë e foshnjës;
  • Mos shtoni kripë gjatë gatimit ose duke shërbyer një vaktKufizo ushqimin, si enët e ngrira, pitet, biskota, pica, djathë;
  • Një zgjedhje e mirë është ushqimi i dedikuar për fëmijët, pasi përmban sasi optimale të të gjitha shtojcave;
  • Foshnjave nuk duhet t’iu ofrohet ushqim për të rritur, siç janë produktet e mishit;
  • Frutat, perimet, peshqit, vezët dhe qumështi i përkasin një grupi të ushqimeve me kripë të ulët.

Orizi dhe makarona, gjithashtu, nuk kanë shumë kripë dhe janë të përshtatshme për fëmijë. Le të jetë kjo shprehi e juaja të lexoni sa kripë përmban produkti kur blini ushqime.