Së shpejti do të prodhohet antibiotiku kundër kancerit: Terapia do të jetë e shkurtër, e lirë dhe efikase

534
Nuk duket e mundshme. Por thonë se është e vërtetë. Një ekip i vogël i shkencëtarëve ka bëfrë të ditur se brenda një viti do të kenë “ilaçin e plotë” të parë për kancerin.
“The Jerusalem Post”, madje, shton se terapia do të jetë e shkurtër, e lirë dhe efikase dhe se nuk do të ketë efekte anësore, apo ato do të jenë minimale.
Ilaçi është quajtur MuTaTo (multi-target toxin), ndërsa hulumtuesit thonë se në esencë mund të konsiderohet si antibiotik kundër kancerit, sepse posedon teknologjinë e “pengimit të rritjes së qelizave malinje në nivelin më të lartë”.
Ky lajm i pabesueshëm për shërimin e kancerit vjen nga kompania izraelite Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd. (AEBi), të themeluar në vitin 2000 në inkubatorin ITEK në parkun shkencor izraelit Kiryat Weizmann në Nessu Zioni.
“Besojmë se për një vit do të kemi terapinë komplete për kancerin”, ka thënë Dan Aridor, kryetar i kompanisë.
Ai ka shtuar se ilaçi do të jetë efikas që nga dita e parë e shërimit, i cili do të zgjasë disa javë me kurrëfarë efektesh anësore apo me minimale, ndërsa çmimi do të jetë më i ulët se shumica e terapive për kancer, të cilat ndodhen aktualisht në treg.
Jerusalem Post shkruan se ky ilaç kundër kancerit bazohet në bakteriofage. Shkencëtarët e fusin proteinën me ADN-në e koduar në bakteriofag, virusin i cili e infekton bakterien. Kjo mundëson prodhimin e peptideve dhe njëkohësisht veprimin në shumë receptorë të qelizave malinje.