Sela: Gjuha shqipe e barabartë me gjuhën maqedone

561
Zijadin Sela, Kryetar i Aleancës për Shqiptarët (ASH) në një intervistë në RTK ka deklaruar se ligji për gjuhët në Maqedoni shfrytëzon maksimalisht të drejtën kushtetuese dhe gjuhën shqipe nuk e lë më në kategorinë e gjuhëve siç ishte në ligjin paraprk, pra ligj për gjuhët ku flitet mbi 20 përqind e popullatës, por tani është thjesht ligji për gjuhët.
Ky ligj edhe pse i vonuar, e sidomos i vouar për 1 vit lojra politike, gjuhen shqipe e vë në pozitë të barabartë me gjuhen maqedone.