SHBA-ja ndalon cigaret elektronike në të gjithë territorin e saj

0
190

SHBA-ja ka ndaluar në të gjithë territorin e saj ndalimin e disa cigareve elektronike.

Kjo ndalës aplikohet për cigaret elektronike nga menta dhe ato me aromë të frutave, transmeton Koha.net.

SHBA-ja do të vazhdoj lejimin e cigareve elektrike me mentol e duhan, si dhe ato me aroma të frutave të cilat ofrohen në mënyra tjera.

Kjo ndalës ka qenë duke u konsideruar për të vënë qe shumë vite, përderisa disa shtete të SHBA-së tashmë kanë një ndalës të tillë.

Korea e Jugut, India, Brazili janë disa nga dhjetëra shtetet që kanë bërë një ndalesë të tillë.

Sekretari i Shërbimeve Shëndetësore, Alex Azari ka thënë se administrata e Trumpit dëshironte të vazhdonte të ofronte një alternativ ndaj cigareve tradicionale për të rritur ndërsa kanë shprehur shqetësimet e tyre rreth rritjes e varësisë së përdorimit të E-Cigareve nga fëmijët.