Shkenca: Përfitimet që ua sjell leximi i përditshëm

674

A e dini se fëmijëve, të cilëve prindërit u lexojnë libra disa herë në javë shfaqin aftësi shumë më të mira të shkrim-leximit pas katër vjetëve, shënojnë pikë më të larta në teste të inteligjencës dhe kanë punë më të mira në të ardhmen sesa fëmijët që prindërit nuk u lexojnë fare.

A nuk është kjo mbresëlënëse?

Nuk ka ndjenjë më të mirë sesa era e një libri, andaj leximi në pajisje elektronike as që i afrohet kësaj ndjenje.

Duke pasur parasysh këtë, pavarësisht se në cilën formë lexoni, kjo shprehi sjell përfitime të mahnitshme.

Më poshtë i keni përfitimet që i sjell leximi i përditshëm:

– E promovon shëndetin mendor dhe jua zvogëlon shanset e zhvillimit të alzheimerit

– E zvogëlon stresin deri në 68%

– I rritë njohuritë e përgjithshme

– Ju bën më të mëshirshëm

– Jua zgjeron fjalorin

– Jua forcon aftësitë e shkrimit

– Jua forcon aftësitë analitike të mendimit

– Jua përmirëson memorien

– Jua përmirëson përqendrimin

– Ju argëton

– E përmirëson kualitetin e gjumit

– Ju sjell qetësi të brendshme

– Bëheni më të mirë në biseda

– Leximi është stërvitje për trurin

– Leximi është ngjitës, andaj, kur lexojnë tjerët përreth jush, jeni më të prirë që edhe ju ta bëni atë.