Shqiptarë të armatosur sulmojnë serbët në Kurshumli

603

Mediat serbe raportojnë se disa shqiptarë të armatosur kanë hyrë në mes të fshatit Rastelica në Kurshumli në orët e para të mëngjesit, raporton televizioni serb ‘Tv Prva’.

Një korrespodent i këtij televizioni ka thënë se ka dëgjuar edhe të shtëna armësh,prej të cilave kanë mbetur shumë shtëpi të fshatit të dëmtuara.

Sipas B92, në këtë anë janë dislokuar forca të shumta të policisë serbe.

Përveç sulmit me armë zjarri, thuhet se ata kanë vjedhur edhe një traktor.

Siç shkruan B92, mediat serbe kanë raportuar për frikësimin e banorëve se nuk kanë mbrojtjen e duhur nga gjandarmëria serbe, dhe se kanë bërë kërkesa të vazhdueshme për kthimin e forcave të sigurisë.