Shqiptarët, shembull i integrimit në Zvicër

519
Mediat zvicerane kanë vlerësuar punën e komunitetit shqiptar, si model integrimi, sinqeriteti dhe dinamizmi.
Ata vazhdojnë të mbajnë kulturën shqiptare, me aktivitete kulturore, artistike dhe sportive.
Siç shkruan arcinfo.ch themeluesi i klubit të futbollit FC Kosova, shkollës shqipe, dhe të shoqërinë kulturo-artistike, kanë marrë pjesë në një event shumë të rëndësishëm, përcjell albinfo.ch.

Më 24 shkurt kanë prezantuar për qytetarët zviceranë në kantonin e Neuchatelit, kuzhinën tradicionale, kulturën, bujarinë, traditën, dhe mirësinë tonë shqiptare, ku kanë marrë pjesë të gjitha institucionet kantonale dhe komunale.

Ata kanë prezantuar ushqimin tradicional shqiptar, por edhe kulturën shqiptare, duke i impresionuar edhe zviceranët.

https://www.arcinfo.ch/articles/regions/canton/les-kosovars-a-l-honneur-pour-les-dix-ans-de-val-de-travers-822534?fbclid=IwAR0pz7Rmsmbs0Fc12thaxDzubisYJX9UkiOeWlToCoBlKcWA_ZuKFACAAUg