Shqiptarja nga Zvicra fiton çmim të rëndësishëm në film

0
454

Në Zvicër janë shumë shqiptarë të suksesshëm në shumë fusha të ndryshme. Njëra ndër to është edhe Arbela Statovci, shkruan albinfo.ch.

Ajo ka njoftuar se ka fituar çmim të rëndësishëm në film, në Festivalin e zhvilluar në Prishtinë.

“Shumë e lumtur që filmi im ka fituar në kategorinë “Best Diaspora Success Story”, pjesë e Life Safety Festival në mesin e shumë pjesëmarrësve nga 91 shtete të botës.

Filmi i shkurtër, i krijuar me smartfon, paraqet përfshirjen dhe aktivitetet e mija në Zvicër.

Falënderoj jurinë ndërkombëtare të festivalit që zgjodhi filmin tim si më të mirin në këtë kategori.

“Life Safety Festival, me një organizim të mrekullueshëm dhe shumë profesional, i mbajtur për herë të parë në Prishtinë, u jep mundësi të gjithëve të shpalosin kreativitetin e tyre përmes kamerës së telefonit në xhepin e secilit”, është shprehur Statovci në rrjetet sociale.

Arbela Statovci është gjithashtu kandidate për deputete për Parlamentin e Cyrihut në zgjedhjet që do të mbahen në muajin mars të këtij viti.

“Jam një ndërmarrëse nga Cyrihu, pronare e firmës “massgekocht”, dhe angazhohem në bordin e FDP-s Wallisellen, në Bordin e fakultetit HWZ dhe si mentore ngrihem për rininë tonë, duke i ndihmuar ata që të zhvillojnë potencialin e tyre dhe të gjejnë një hyrje optimale në botën profesionale”, ishte shprehur Statovci për albinfo.ch.