Si punon makina elektrike(video)

Makinat elektrike po bëjnë bujë të madhe në botën e automobilizmit.

Këto makina pa zhurmë, pa ndotje dhe me performanca të larta, pritet që të arrijnë numrin e prodhimit deri në 40 milionë deri më 2025.

Video më poshtë zbulon teknologjinë e fshehur prapa modelit Tesla S, i cili së fundmi u bë makina më e shpejtë përshpejtuese ( 0-100 km/orë për 1,9 sekonda ).

Nëpërmjet kësaj video, me ndihmën e animacionit, mund të shohim se si makinat elektrike kanë arrituar performanca superiore, duke analizuar teknologjinë prapa motorit të induksionit, burimit të energjisë së baterisë së litiumit, frenimit rigjenerues dhe mbi të gjitha mekanizmit të automjetit.