Si të shlodhni sytë për një shikim më të mirë

0
764
Hapini dhe mbyllini sytë për 2 minuta në mënyrë që të nxisni qarkullimin e gjakut

Çdo ditë në qëndrojmë përpara kompjuterit duke lexuar apo punuar dhe kjo vë një tension të vazhdueshëm mbi sytë tanë.

-Fokusojeni shikim diku larg në një pikë të caktuar për disa sekonda. Përsëriteni këtë 5 herë dhe do të shihni se do të keni një shikim më të qartë dhe jo të turbullt.
Hapini sytë fortë për 5 sekonda dhe më pas mbyllini. Përsëriteni këtë disa herë në mënyrë që të forconi muskujt rreth syve, t’i relaksoni dhe të përmirësoni qarkullimin e gjakut.
Masazhoni sytë butësisht për disa sekonda dhe do të ndjeni një lehtësim të menjëhershëm.
Bëni një rrotullim të syve nga e djathta në të majtë dhe më pas nga e majta në të djathtë disa herë.
Lëvizini sytë ngadalë sa majtas-djathtas dhe përsëriteni 6 herë.

Kjo është arsyeja pse ata lodhen dhe shkaktojnë probleme me shikimin. Është pikërisht kjo mbingarkesë që shkakton sytë e thatë, skuqje dhe shikim i paqartë.

Prandaj sytë kanë nevojë për pushim dhe përmes këtyre ushtrimeve të thjeshta ju do të përmirësoni shikim duke e bërë atë më të qartë.