Stuhia masive e pluhurit që i përfshiu papritmas dy qytete australiane, e bllokoi përkohësisht edhe diellin (video)

0
262

Imazhet mahnitëse të realizuara nga droni, tregojnë momentin kur dy qytete australiane, u përfshin nga një stuhi masive e pluhurit.

Banorët në Dubbo dhe Parkes, mbetën të habitur kur dia iu është kthyer në natë, pasi dielli u bllokua përkohësisht, transmeton Telegrafi.

Stuhi të tilla, që sjellin re të dendura pluhuri, zakonisht formohen pas stuhive të mëdha, gjë që nuk kanë munguar në New South Wales të Australisë gjatë kohëve të fundit.

Re të ngjashme mund të jenë qindra kilometra të gjerë dhe mijëra metra të lartë, ndërsa mund të formohen brenda disa minutash.

“Kanë dendësi dhe lartësi më të mëdha, pasi gjenerohet nga stuhi të rënda. Zakonisht shfaqen në Lindjen e Mesme dhe Shtetet e Bashkuara, por tani ndodhi edhe në Australi pas stuhive të mëdha”, është komentuar nga një grup që merret me fenomene meteorologjike.

Byroja e meteorologji, ka raportuar se shpejtësia më e lartë që lëvizi kjo re pluhuri, arriti në 17 kilometra në orë, para se të zhdukej dhe situata t’i kthehej normalitetit.