Sylejman Selimi lirohet nga burgu

0
1085
Ish-komandanti i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës është liruar me kusht.
Burime të KALLXO.com kanë treguar se Paneli për Lirim me Kusht ka mundësuar lirimin me kusht.
Lajmin e ka konfirmuar drejtori i burgjeve, Nehat Thaçi
Sylejman Selimi do të lirohet sot dhe do të jetë nën mbikëqyrje të Shërbimit Sprovues të Kosovës deri më 30.10. 2020.
Gjeneral Sylejman Selimi ishte arrestuar në maj të vitit 2013 dhe ishte shpallur fajtor për një vepër penale të krimeve të luftës kundër popullatës civile nga Gjykata Themelore në Mitrovicë më 27 maj 2015 duke u dënuar më 6 vjet burg.
Ndërsa, më  7 qershor 2018 është mbajtur rigjykimi për “Drenica 2”, më 11 qershor është mbajtur për “Drenica 1”. Për këtë edhe avokati i tij, Tomë Gashi pati thënë ditë më parë se pa asnjë të drejtë ligjore po vazhdon të mbahet në burg Sylejman Selimi tash e tre muaj.