Të mirat e ujit me tranguj

Të pish ujë me tranguj mund të mos duket si mënyra e duhur për përmisimin e shëndetit, por ajo sjell një numër të madh përfitimesh shëndetësore.
Më poshtë do të gjeni  të mirat që sjell uji me tranguj:
Kujdesi për lëkurë
Ka shumë antioksidantë dhe vitamina antioksidante që gjenden në tranguj që mund të ndihmojnë me shëndetin e lëkurës, pasi antioksiduesit janë në gjendje të neutralizojnë radikalet e lira, të cilat ulin stresin oksidativ, forcën që mund të çojë në rrudha dhe në plakjen e lëkurës.
Humbje peshe
Uji me tranguj është jashtëzakonisht i mirë t’jua hequr urinë. Uji me tranguj duhet të jenë pjesë ditore e ditës nëse doni që të parandaloni ngrënien e tepërt dhe të panevojshme.
Sëmundjet e zemrës
Pirja e ujit me tranguj është një mënyrë e shkëlqyer për të rritur nivelin e kaliumit. Kaliumi gjithashtu vepron si një vazodilator për të reduktuar presionin e gjakut dhe tendosje më të ulët në sistemin kardiovaskular, duke reduktuar kështu rrezikun e aterosklerozës, sulmet në zemër, goditjet dhe sëmundjet koronare të zemrës.
Forcon eshtrat
Edhe pse nuk ka shumë minerale në ujë të kastravec, ajo përmban silicë dhe mangan, të cilat mund të ndihmojnë në forcimin e eshtrave dhe në zvogëlimin e rrezikut të  osteoporoses.
Kancer
Trangujt përmbajnë një përbërës të quajtur cucurbitacin, i cili vepron si një antioksidant i fuqishëm në trup. Në vitet e fundit, ky kompleks ka qenë subjekt i një hulumtimi të madh dhe është gjetur se uji me tranguj mund të parandalojë rrezikun e kancerit të prostatës.
Detoksifikim
Pirja e ujit me tranguj largon toksinat nga trupi.
Forcon muskujt
Një nga komponentët unik të ujit me tranguj është silica, e cila është një mineral që diskutohet rrallë në lidhje me shëndetin e njeriut. Megjithatë, ajo është një pjesë vitale e indit lidhës në trup, dhe mund, pra, të ndihmojë rritjen e muskujve.