Tensionohet situata, Kina shton forcat në kufi me Hong Kongun

0
268

Dhjetëra forca kineze të sigurisë e kamionë të ushtrisë janë parkuar pranë një stadiumi të premten, në afërsi të një ure që lidh Kinën me Hong Kongun. Disa e shohin praninë e ushtrisë si kërcënim nga Pekin për të përdorur forcën të shtuar kundër protestuesve pro-demokracisë.

Banorët e Hong Kongut protestojnë rreth asaj që e konsiderojnë përkeqësim i lirive e mungesës së autonomisë nën kontrollin kinez të territorit.

Presidenti amerikan Donald Trump tha se arritja e marrëveshje tregtare me Kinën mund të vonohet deri në një zgjidhje të situatës në Hong Kong. Ai sugjeroi madje se mund të ndërmjetësojë personalisht një marrëveshje mes Pekinit dhe disidentëve.