Tërmet në Shqipëri

974
Dy tërmete janë regjistruar në orët e para të mëngjesit të sotëm në Shqipëri.
Instituti i Gjeoshkencave,  Energjisë, Ujit dhe Mjedisit (IGJEUM), ka regjistruar dy lëkundje, e para në Vlorë e më pas tërmeti është zhvendosur në Korçë dhe Pogradec.
Sipas të dhënave të publikuara nga IGJEUM, tërmeti i parë ka qenë në orën  03:58 dhe me një magnitudë 2.3. Epiqenda ka qenë në Karaburun, 13 Km J-P Vlorës.
Tërmeti tjetër ka qenë në orët 04:51 me magnitudë 2.8 dhe epiqendër 5 km nga Llenge, Korçë.

Data: 26/02/2018
Ora: 04:51:35
M=2.8
Place: 5 km nga Llenge, Korce, 15 Km J-P Pogradec
40.84° N, 20.5° E
Thellësia: 3 KM
Data: 26/02/2018
Ora: 03:58:13
M=2.3
Place: Karaburun, 13 Km J-P Vlore
40.39° N, 19.37° E
Thellësia: 17 KM