Thaçi sfidon Haradinajn për heqjen e taksës ndaj Serbisë

Presidenti i vendit Hashim Thaçi në një postim në Facebook ka shkruar se Kosova është gati që ta shqyrtojë heqjen e taksës ndaj Serbisë.
Ai në këtë postim ka sqaruar se këtë deklaratë e ka dhënë për gazetën “The Uashington Post”, pasi që sipas tij “Marrëveshjen Paqësore finale që do të sjellë njohjen e Kosovës nga Serbia”.
“Kosova është gati të shqyrtojë heqjen e taksës për produktet serbe nëse Kosovës i jepet një rrugë e qartë drejt arritjes së një marrëveshjeje finale paqësore me Serbinë, i kam thënë gazetës “The Uashington Post”, duke kërkuar që SHBA-ja të marrë rol udhëheqës në koordinimin e inputit ndërkombëtar për Marrëveshjen Paqësore finale që do të sjellë njohjen e Kosovës nga Serbia. Ndërgjegjja jonë na kërkon – dhe është detyrë e jona historike – që të bëjmë paqen të mundshme dhe të vërtetë”, ka shkruar presidenti Thaçi.