Shqipëria të enjten ratifikon Protokollin për anëtarësimin e Maqedonisë në NATO

476
Kuvendi i Shqipërisë të enjten pritet ta ratifikojë Protokollin për anëtarësimin e Maqedonisë në NATO.
Kryeparlamentari Gramoz Ruçi pas takimit me të ngarkuarin me punë të Maqedonisë në Tiranë tha se Shqipëria ashtu siç ka premtuar do të jetë ndër vendet e para që do të ratifikojnë Protokollin.
Qeveria shqiptare sipas Ruçit tashmë e ka miratuar vendimin, i cili ka arritur në Kuvend dhe do të ratifikohet me procedurë të përshpejtuar.  “Data e parë e mundshme për këtë ratifikim është seanca e javës së ardhshme, 14 shkurt.
Pavarësisht klimës politike ndonjëherë të polarizuar në Shqipëri, të gjitha grupet politike në Kuvend kanë shprehur vullnetin politik pozitiv për ratifikimin e Protokollit për Anëtarësimn e Maqedonisë së Veriut në NATO” ka shtuar Ruçi./Alsat