Vjedhen kriptovalutat

Një prej uebfaqeve për shkëmbime të valutave digjitale thotë se ka humbur 534 milionë dollarë si pasojë e një sulmi kibernetik në rrjetin e vet.

“Coincheck” ka suspenduar depozitat dhe tregtinë e të gjitha valutave digjitale përpos Bitcoinit, deri sa të vlerësojë humbjet e NEM, një valute më pak të njohur.

Nëse konfirmohet vjedhje, kjo do të jetë më e madhja në historinë e valutave digjitale, transmeton Albinfo.ch.

Një tjetër uebfaqe për shkëmbime, “MtGox” kishte kolapsuar më 2014 pasi kishte pranuar se 400 milionë dollarë ishin vjedhur nga rrjeti i saj.

“Coincheck” thotë se do të kompensojë investitorët që kanë mundur të humbin nga kjo ngjarje.