Vlera e kombëtareve në Evropë, ja ku renditen Kosova dhe Shqipëria

Kualifikimet për Kampionatin Evropian 2020 janë duke shkuar drejt fundit, ndërsa gara për vendet që dërgojnë në Evropian po fillojnë të mbushen.

Momentalisht, Ukraina, Spanja, Polonia, Belgjika, Rusia dhe Italia janë kombëtaret që kanë siguruar plasmanin në Euro 2020.

Belgjika prin në renditjen e përgjithshme të FIFA-s për kombëtaret më të mira në botë, megjithatë ajo nuk është kombëtarja me vlerën më të madhe në kontinentin e vjetër, raporton Indeksonline.

Sipas renditjes së përgjithshme, Belgjika është e shtata, ndërsa prin Anglia si kombëtarja e vetme në Evropë me vlerë mbi 1 miliard euro, 1.117.000.000 gjithsej.

Kosova gjendet në pozitën e 30-të nga gjithsej 55 kombëtare, ndërsa Shqipëria zë pozitën e 32-të.

Kjo është renditja e të gjitha kombëtareve evropiane dhe vlerat e tyre:

1. Anglia – 1.117.000.000 euro

2. Franca – 965.000.000 euro

3. Spanja – 923.500.000 euro

4. Italia – 822.500.000 euro

5. Gjermani – 802.500.000 euro

6. Portugalia – 757.250.000 euro

7. Belgjika – 753.900.000 euro

8. Holanda – 708.500.000 euro

9. Danimarka – 360.100.000 euro

10. Kroacia – 330.850.000 euro

11. Polonia – 318.750.000 euro

12. Serbia – 317.500.000 euro

13. Zvicra – 294.000.000 euro

14. Austria – 243.900.000 euro

15. Skocia – 191.900.000 euro

16. Turqia – 179.150.000 euro

17. Sllovakia – 176.300.000 euro

18. Rusia – 174.150.000 euro

19. Ukraina – 170.700.000 euro

20. Slovenia – 159.750.000 euro

21. Bosnja dhe Hercegovina – 151.900.000 euro

22. Uellsi – 147.250.000 euro

23. Norvegjia – 130.700.000 euro

24. Suedia – 128.850.000 euro

25. Çekia – 126.850.000 euro

26. Irlanda – 97.150.000 euro

27. Rumania – 93.800.000 euro

28. Islanda – 87.680.000 euro

29. Greqia – 74.650.000 euro

30. Kosova – 74.025.000 euro

31. Hungaria – 72.050.000 euro

32. Shqipëria – 67.880.000 euro

33. Mali i Zi – 58.950.000 euro

34. Gjeorgjia – 53.750.000 euro

35. Irlanda e Veriut – 52.250.000 euro

36. Maqedonia e Veriut – 49.450.000 euro

37. Izraeli – 46.980.000 euro

38. Finlanda – 39.450.000 euro

39. Bullgaria – 32.950.000 euro

40. Kazakistani – 28.200.000 euro

41. Bjellorusia – 18.300.000 euro

42. Qipro – 17.500.000 euro

43. Moldavia – 14.150.000 euro

44. Azerbejxhani – 13.880.000 euro

45. Luksemburgu – 13.050.000 euro

46. Armenia – 11.400.000 euro

47. Lituania – 9.650.000 euro

48. Letonia – 8.680.000 euro

49. Estonia – 7.680.000 euro

50. Ishujt Faroe – 4.280.000 euro

51. Malta – 3.700.000 euro

52. Lihtenshtajni – 2.280.000 euro

53. Andora – 1.500.000 euro

54. San Marino – 450.000 euro

55. Gjibraltari – 275.000 euro