WhatsApp forcon sigurinë dhe e bën më të vështirë vjedhjen e një llogarie

Kur bëhet fjalë për platformat e mesazheve, ka shumë opsione të ndryshme për të zgjedhur, por WhatsApp renditet vazhdimisht në krye të listave si një nga aplikacionet më të mira të mesazheve në dispozicion falë grupit të tij të fuqishëm të veçorive, sigurisë së përmirësuar dhe lehtësisë së përdorimit.

Gjatë muajve të ardhshëm, WhatsApp do të sjellë përmirësime në sigurinë e aplikacionit, duke siguruar që përdoruesit e tij të kenë mbrojtjen më të mirë të mundshme.

Nëse jeni përdorues i WhatsApp, duhet ta dini se kompania nuk e bën të lehtë kur bëhet fjalë për kalimin nga një pajisje në tjetrën.

Sipas blogut WhatsApp, këtu hyn në lojë nisma e re e kompanisë ‘Mbrojtja e llogarisë’, pasi do të kërkojë autorizim dhe verifikim në pajisjen e vjetër përpara se llogaria të transferohet në një celular ose tablet të ri.

Verifikimi i pajisjes është një metodë tjetër që WhatsApp do të përdorë për t’i mbajtur përdoruesit dhe llogaritë e tyre të sigurta.

Verifikimi i pajisjes do të përdorë tre parametra të rinj për të parandaluar që vjedhja e llogarisë të ndodhë në të ardhmen.

Tani, nëse jeni përdorues i WhatsApp në Android, kjo veçori tashmë është vënë në përdorim, kështu që ndoshta është një ide e mirë të përditësoni versionin më të fundit.

Por nëse jeni në iOS, kjo veçori e rëndësishme e sigurisë nuk është shfaqur ende, ndaj jini vigjilentë pasi përditësimi do të arrijë në muajt e ardhshëm.