Xhaferi: Nuk mundet të ketë zgjedhje të parakohshme parlamentare

607
Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi mbrëmë ka deklaruar se nuk mund të mbahen zgjedhjet presidenciale dhe zgjedhjet e parakohshme parlamentare, nëse këta të fundit do të bëheshin sipas modelit të Marrëveshjes së Përzhinës, njofton Portalb.mk.
“Nëse njëra nga partitë kërkon zgjedhje të parakohshme parlamentare duhet që të sigurojë shumicë për qeveri teknike. Në pajtueshmëri me Marrëveshjen e Përzhinës, ka afate të cilat nuk mundet që të respektohen dhe të ketë zgjedhje të parakohshme parlamentare bashkë me zgjedhjet presidenciale. Vetëm nëse i ndryshojnë dhe plotësojnë ligjet të cilat kanë dalë nga Marrëveshja e Përzhinës”, tha Xhaferi në Click Plus.