Kjo mënyrë e re e përdorimit të limonit, sjell shumë përfitime

Ka shumë përdorime për limonin se sa thjesht për limonadë apo ujë me limon.

Ky fruti i dashur mund të veprojë si një zgjidhje për pastrim, për bukurinë dhe madje edhe një zgjidhje për zbardhjen e dhëmbëve.

Por a e dini se vetëm duke fjetur pranë një limoni të prerë në tryezën e natës mund të merrni shumë  përfitime?

Thjesht duke thithur aromën e një limoni, trupi juaj përjeton më shumë relax.

Disa nga përfitimet e kësaj mënyre  përfshijnë uljen e niveleve të ankthit, zvogëlimin e stresit, një ndjesi të përgjithshme qetësuese, rritjes së vigjilencës, reduktimit të mundshëm të presionit të gjakut, alergjive të qetësuara dhe rritjen e produktivitetit.

“Përfitimet shëndetësore” që të gjithë po flasin së fundmi janë në të vërtetë vetëm efekt i aromaterapisë “, tha Diane Elizabeth, themeluesja e Skin Care Ox, nga ”Reader’s Digest”. “Ideja është që nëse vendosni feta limoni pranë shtratit tuaj, atëherë ju do të merrni frymë në aromën delikate të limonit gjatë natës. Limoni është përdorur si një vaj esencial i dhe është kredituar me përfitime të tilla si përqendrimi në rritje, ulja e nivelit të stresit (ka shumë të ngjarë që është rezultat i rritjes së serotoninës) dhe një efekt qetësues në sistemin e frymëmarrjes “.

Ndërsa shumica e përfitimeve të gjumit me një limon të prerë pranë jush janë të lidhura me shëndetin, ka edhe disa përfitime të tjera. Njëri prej tyre është që mban milingonat, thjesht fshini lëngun e limonit të prerë afër ose rreth çdo hyrjeje të mundshme. Limonët gjithashtu shërbejnë si freskues natyral dhe si deodorant.