Historia e kosovarit që punoi 35 vjet në një fermë në Zvicër pa leje qëndrimi e pune – u dëbua vjet

Sans-Papiers, pra njerëzit që janë në vend pa leje qëndrimi, me sa duket po shfrytëzohen...

Po shkoj në Manastir!

Shkruan Kimete Berisha Po shkoj në Manastir! 1. ‘Unë e di se prapë do t’vjen...

Për ditën tuaj dhe timen

Shkruan: Burim Gjaka “Mësuesi prek përjetësinë. Kurrë nuk mund të thuhet se ku përfundon influenca...

Reformimi i administratës publike në Kosovë

Shkruan: Prof. Dr. Avni H. Alidemaj Reformimi i administratës publike në Kosovë është në agjendat...

Opozitarizmi i çakorduar në një seancë koti

Shkruan: Burim Gjaka Qytetarët e Kosovës dje ishin dëshmitarë të një seance koti të mbajtur...

E sotmja dhe e ardhmja e institucioneve tona!

Shkruan: Burim Gjaka Dilema se kush duhet të udhëheq në institucione të ndryshme, qoftë të...

Reçaku: Ndërtesa dhe Rënia e një Ëndrrimi për Paqe

Reçaku, një emër që shënon një nga momentet me të errëta të hisorisë së KOSOVËS...

Rritja e çmimit të rrymës dhe efektet që vrasin zhvillimin ekonomik të vendit!

Nga Driton Smakaj Rritja e çmimit të rrymës dhe efektet që vrasin zhvillimin ekonomik të...

Gjykata Speciale e Kosovës, teatër pa publik

Gjykata Speciale e Kosovës, e vendosur në Hagë, është një institucion që vazhdon të prodhojë...

Baca Adem Demaçi dhe Adem Jashari, të padëshiruar në Prishtinë!

Nga Behxhet Sh. SHALA – BAJGORA – Adem Demaçi në Podujevë, Adem Jashari në Tiranë:...

MASHTI – me korrupsion dhe shkelje ligjore – kundër cilësisë së teksteve shkollore

Shkruan: Shukri Klinaku 1. Procesi i përpilimit të teksteve shkollore dhe pajisja e nxënësve me...

Festivali i poezisë për fëmijë, prioritet mbi prioritete!

Shkruan: Burim Gjaka Duke pasur parasysh se të gjithë pajtohemi se fëmijët janë e ardhmja...