Shqiptari dhe gjermani mashtruan duke u paraqitur si policë, përvetësojnë 300 mijë euro

Dy të pandehur që fajësohen se janë paraqitur si policë të rremë do të përgjigjen para Gjykatës së Qarkut në Freiburg, nga e marta që vjen, 19 tetor. Përmes një mashtrimi telefonik, ata thuhet se kanë përvetësuar paratë nga disa të moshuar në rajon, përfshirë një 90-vjeçar nga Offenburgu, shkruan badenonline.de.

Të akuzuarit janë një shtetas kosovar 35-vjeçar dhe një gjerman 26-vjeçar, transmeton albinfo.ch. Ata ngarkohen për 12 raste të mashtrimit në përbërje bandash dhe komerciale, dy prej të cilave kanë ngelur në tentativë, njofton prokurori publik në Freiburg.

Të dy të pandehurit aktualisht janë në paraburgim. Prokurori publik, ka thënë me këtë rast për median e përmendur se një grua Offenburg është mashtruar për mbi 170,000 euro.

Kosovari dhe gjermani akuzohen se kanë bashkuar forcat me bashkëpunëtorë të tjerë, të panjohur më parë, dhe kjo ka ndodhur më së voni deri në tetor 2019. Ata më pas  kanë kryer mashtrime në mënyrë të organizuar, në rolin e policëve të rremë.

Sipas zyrës së prokurorit publik, anëtarët e bandës të paidentifikuar më parë kanë kontaktuar burra dhe gra të moshuar me telefon midis fundit të tetorit të vitit 2019 dhe marsit 2020 duke pretenduar se ishin policë.

Palët e dëmtuara janë nxitur, përveç në dy raste, të dorëzojnë shuma të konsiderueshme parash për anëtarët e bandës, transmeton albinfo.ch. Në akuzë thuhet më tutje se 35-vjeçari ka marrë rolin e mbledhësit të parave nga personat e mashtruar ndërsa 26-vjeçari e ka transportuar atë kryesisht në vendet e krimit.

Sipas prokurorisë publike, një 68-vjeçar është mashtruar me 10.000 euro ndërsa një grua një 90-vjeçare “është lehtësuar” nga paratë dhe sendet me vlerë që vlejnë mbi 170,000 euro.

Dëmi i plotë i serisë së mashtrimit arrin në 300,000 euro.