Arifi thotë se nëse nisin bisedime serioze me Serbinë pezullohet taksa

Shefi i kabinetit të kryeministrit Ramush Haradinaj, Avni Arifi, i cili ishte edhe prezent në takimin e thirrur nga ambasadori amerikan, Philip Kosnett, ka konfirmuar në Rubikon të KTV-së se qëndrimi i qeverisë së Kosovës nuk ndryshon dhe taksa mbetet.
Arifi tha se kryeministri Haradinaj, njëjtë si kryetari Veseli, mbesin me të njëjtin qëndrim që taksa nuk duhet të heqet deri në njohjen e Kosovës ndonëse ka përmendur edhe opsionin e pezullimit të kësaj mase.
Sipas tij, një gjë e tillë do të ishte e mundshme veç në rast se bisedimet me Serbinë do të fillonin në një format serioz dhe intensiv. Mirëpo, siç tha Arifi, përveç fotografive në Bruksel, nuk po zhvillohen bisedime serioze dhe marrëveshjet po mbeten të pa implementuara.
“Ekziston një modalitet që është përmendur më herët që nëse e bëjmë një format të shpejtë të bisedimeve atëherë mund të pezullojmë taksën, shembull nëse do kishte filluar një format intensiv i bisedimeve. Ky qëndrim është publik dhe është përmendur edhe nga kryeministri dhe kryetar i Kuvendit. Mirëpo nuk jemi të interesuar që vetëm të shkojmë në Bruksel dhe në ndërkohë kanë ngelur shumë marrëveshje pa implementu”, ka thënë Arifi.
Ai bëri të ditur se qëndrimet e Haradinaj,Veseli e Limaj karshi dialogut e taksës janë tërësisht të njëjta.