E imagjinoni dot që shqiponja të kapë një pre të tillë? Fotografi kap në aparat momentin e rrallë

679

Shqiponja ka kapur një qengj në një zonat e Skocisë por kjo ka shtuar frikën se zogu i madh mund të sulmojë sërish kafshët shtëpiake në Isle of Wight.

Momenti i mrekullueshëm u kap muajin e kaluar nga një fotograf amator i quajtur Douglas Currie, 74 vjeç, nga Loanhead, Midlothian, ndërsa ishte me pushime me gruan e tij.

Por pasi u shfaqën fotografitë, shefi ekzekutiv i Shoqatës Kombëtare të Deleve tha se ata ‘dëshmuan’ se plani për lirimin e 60 shqiponjave në Isle of Wight këtë verë ishte “çmenduri”.

“Unë mendoj se ka një rrezik për kafshët shtëpiake të njerëzve – macet dhe qentë e kështu me radhë. Me të vërtetë është qesharake“, tha Phil Stocker për mediat britanike.

Currie dhe gruaja e tij panë zogun kur ata vizituan Kështjellën Duart, pranë brigjeve të Isle of Mull.

Çifti zbuloi shqiponjën e detit duke mbajtur atë që ata fillimisht mendonin se ishte një peshk i madh.

Por, ndërsa fluturoi më pranë tyre, ata e kuptuan se në fakt ishte një qengj i pajetë./panorama

13334432-0-image-a-20_155748233018913334434-0-image-a-21_155748249268613334426-0-image-a-23_155748252881813334430-0-image-a-29_155748260004413334428-0-image-a-24_1557482537330