E paimagjinueshme: Nga tërësia e vëzhguar deri më tani e Universit deri te në një mollëkuqe

Edhe pse këtë video e kemi krijuar vetë, na e merr mendjen sa herë e shikojmë. Këtë herë ne shkojmë nga Stacioni Ndërkombëtar i Hapësirës në Universin e Vëzhgueshëm dhe më pas kthehemi te një mollëkuqe e lezetshme në Tokë.

Universi është një lojë kozmike e shkallës. Nga njëra anë, ne kemi grimcat më të vogla, kuarkët dhe elektronet, aq të vogla sa duken sikur mbyllin syrin brenda dhe jashtë ekzistencës. Nga ana tjetër, ka supergrupe kolosale galaktikash, që shtrihen në miliarda vite drite, që përmbajnë triliona yje. Planeti ynë Tokë, dikur një botë në dukje e pamasë, zvogëlohet në një grimcë të thjeshtë në këtë valle kozmike gjigandësh dhe miniaturësh. Është një realizim modest që nxjerr në pah pafundësinë e të panjohurës dhe gamën befasuese të madhësive që përbëjnë universin tonë.

Fakt argëtues: Kompjuteri ynë e kishte vërtet të vështirë për të përpunuar dallimet e madhësive me të cilat kemi të bëjmë.

Ju lutemi konsideroni të pëlqeni dhe ndani këtë projekt dhe lini një koment më poshtë për të treguar mbështetjen tuaj! Faleminderit!

Shikojeni videon dhe kënaquni me pamjet e mahnitshme dhe të paimagjinueshme të Universit tonë: