Kosova drejt shembjes së kufirit me Shqipërinë

621

“I brendshëm” do të jetë statusi i kufirit Kosovë-Shqipëri, në rast se hyn në fuqi një marrëveshje që autoritetet e të dyja shteteve janë duke e negociuar.

E, në këtë kufi, shtetasit e këtyre vendeve nuk do t’u nënshtrohen kontrolleve.

“Koha Ditore” e ka siguruar të mërkurën një kopje të draftit të fundit të marrëveshjes, që palët i janë referuar si “Mini Schengen”, e që është hartuar nga një ekip, të cilin e bashkëkryesojnë zëvendësministri i Punëve të Brendshme, Selami Shkodra, dhe homologia e tij, Rovena Voda.

Dokumenti është voluminoz. Përmban mbi 50 faqe. Nis me preambulën, precizon formën e heqjes së kontrolleve, trajton edhe aspektet e vizave për palët e treta, por edhe bashkëpunimin policor dhe formën e trajtimit të transportit të mallrave.

Është neni i tretë që e saktëson formën e kalimit në kufi. (Detajet mund t’i gjeni në numrin e sotëm të Kohës Ditore)