Nxjerrin qenin për të shëtitur në oborrin e shtëpisë, ajo që zbuluan i ndryshoi jetën

685

Një çift amerikan, duke marrë qenin e tyre për një shëtitje në oborrin e shtëpisë, bënë një zbulim që ndryshoi jetën e tyre.

Papritmas të dy vunë re diçka që dilte nga toka dhe me ndihmën e një shkopi ata nxorrën një objekt të lashtë që ishte groposur për kush e di sa kohë, që fillimisht dukej si një qyp i thjeshtë.

Duke parë nga afër, megjithatë, kishte diçka brenda, megjithëse plot me papastërtitë. Pas pastrimit të zbulimit të madh: brenda kishte monedha ari prej njëzet dollarësh.

Në atë moment ata vendosën të gërmonin afër vendit ku kishin gjetur qypin e parë dhe prej aty gjetën tetë kanaçe të tjera që përmbanin gjithsej 1.427 monedha ari.

Pra, hapi tjetër ishte që të sillnin monedhat tek një ekspert, i cili pohoi se ato datonin në fund të shekullit të nëntëmbëdhjetë dhe se sot ato vlejnë rreth 30,000 dollarë.

Çifti pastaj dëshiron të shesë monedhat tek koleksionistët dhe mendohet se ato mund të shiten për 10 milionë dollarë.

90% e monedhave do të shiten në faqen e koleksionistëve në Amazon, ndërsa të tjerat, më të rralla dhe më të ruajturat do t’u shiten individëve privatë. Me të vërtetë e pabesueshme.

indeksonline